Glass of Jazz vol.7 – ezúttal saját borral!

Glass of Jazz vol.7 – ezúttal saját borral!

A Glass of Jazz szerintem az egyik legszerethetőbb boros rendezvény. Két éve indult útjára, és így, a hetedik alkalom előtt már bátran kijelenthetjük, hogy nem volt rossz ötlet a borkóstolót jazz koncerttel ötvözni, bármennyire elcsépeltnek is hangzik az ötlet.

 

 

De mi is ez az egész? A Cult in Glass ernyője alá számos rendezvény tartozik, például a PultAlól, a BorDay, a GastroFolt, az Amatőr Vak-borkóstoló Kihívás, a Glass of Comedy és a Glass of Jazz – ez utóbbi talán a legnépszerűbb. Lehet, hogy ebben közre játszik a helyszín, a sajátos hangulatú Budapest Jazz Club, vagy szimplán jól eltalált a koncepció: van 9 boros és egy gasztro kiállító, és mellé egy ismert hazai jazz zenész élő koncertje. Így volt ez az előző hat alkalommal is, bevált recepten meg ugye minek változtani?

 

 

Változásról mondjuk szó sincs, de egy kis csavar most mégis lesz a történetben, aminek én kifejezetten örülök: a rendezvénynek lesz egy saját bora! Bevallom, nekem már a tervezés fázisában mesélt erről a főszervező, Dávid Dániel, ráadásul meg is kóstolhattam a limitált kiadású bort, és elárulom, ez tipikusan a “kérek még!” kategória. a siklósi Joó Tamás Pincészete készítette a könnyű, bisztrós stílusú vörösbort, ami 40% kékoportó, 30% kékfrankos és 30% blauburger házasítása (figyelitek, hogy csupa olyan kékszőlő van benne, aminek a nevében van valami kék?), és összesen 600 palack készült belőle, amik sorszámozva vannak. A címkéje is nagyon menő, vidám, laza, pont olyan, mint a Glass of Jazz, meg mint a bor. Teljes az összhang, de tényleg!

 

 

A bor egyébként az október 24-i rendezvényen debütál, de utána is kóstolható lesz néhány étteremben és borszaküzletben, a Budapest Jazz Clubban például biztosan.

 

 

 

A 7. Glass of Jazz kiállítói:

– Holdvölgy

– Joó Tamás Pincészete

– Kamocsay Ákos Prémium Borok

– Kerekes Szőlőbirtok és Pince

– Mörk Pincészet

– Planina Borház

– Torma Pince

– Tüske Pince

– Bortkóstolunk

A rendezvény gasztros kiállítója ezúttal a Kanálka, akik a Makó melletti Királyhegyesen készítik csodafinom zöldségkrémeiket és csatnijaikat, ki ne hagyjátok őket!

 

 

A zenét Zolbert és 10 fős zenekara szolgáltatja. Zolbert instrumentális jazz muzsikáját a Jazzy rádión rendszeresen hallhatjuk (én legalábbis szoktam), és szokott élőben is fellépni, de a mostani koncertje olyan lesz, ami Budapesten még soha nem volt hallható, szóval érdemes meghallgatni.

 

 

Akkor ismételjük át a főbb paramétereket:

– 7. Glass of Jazz,

– október 24. 18.00,

– Budapest Jazz Club,

– egy klassz, gyümölcsös bor Siklósról,

– 9 boros és egy gasztro kiállító,

– egy koncert.

Ugye találkozunk?

 

 

fotó: Horpáczi Dávid és saját



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.