Bor és bűbáj

Bor és bűbáj

Idén negyedszer zárják az áprilist bűbájos programokkal Tarcalon. Hegyaljai településről beszélünk, így a középpontban természetesen a bor áll, de számtalan egyéb programmal is készülnek. Lesznek mindenféle mesterkurzusok, koncertek, gasztronómiai programok, helytörténeti előadás, tábortűz, Májusfa díszítés…. De most egy szubjektív ajánló következik: szerintem ezek miatt kihagyhatatlan a Tarcali Tavasz – Bűbájos Hétvége!

– Itt debütál a “Tarcal” bor legfrissebb évjárata. Harmadik évben készül el ez a furmint-hárslevelű házasítás helyi borászok boraiból – ennél szebben borvidéken egy települést bemutatni nem lehet.

 

 

– Az idei vendég borvidék: Toscana. Tarcalt is áthatja a mediterrán energia, a “jó itt lenni” érzés, ráadásul a két borvidékről készült fotók sok esetben szinte összetéveszthetőek. Érdemes összekóstolni a borokat, és figyelni a hasonlóságokra és a különbségekre!

– A Kikelet pincében lesz pezsgős reggeli, meg vezetett pincelátogatás Berecz Stephanie-val, meg Tavaszi Terasznyitó party… Stephanie szerintem a hárslevelű koronázatlan királynője, ki ne hagyjátok a pincéjüket!

– A Kern pincészetben hagyományos orosz menüsorhoz párosítanak tarcali borokat – nem mindennapi kulináris kalandokat kínálva a résztvevőknek.

 

– Izgalmasnak ígérkezik a Tarcal Dűlőtúra boros piknikkel. A túra végállomása a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, ahol különleges ebéddel várják a kitartó kirándulókat.

– A Hírös Gasztroszínház társulata ezúttal a “Keserű Aszú” című színházi előadást mutatja be, amihez öt tarcali bort kóstolhat a nagyérdemű közönség.

De gyakorlatilag bármelyik helyszínre mentek, nem tudtok hibázni – jó tarcali borok és klassz programok mindenhol lesznek.

 

 

A rendezvények fő helyszíne:

Hatputtonyos Borfalu

 

Nyitott pince és kultúrprogram helyszínek: 

Basilicus Borkultúra Központ

Barkland Borászat
Dorogi testvérek
Gróf Degenfeld Sz
őlőbirtok
Kikelet Pince
Kern Pince
Majoros Birtok
Matyisák-Vízkeleti Pincészet
Myrtus Pince
Pataky Borporta
Tokajicum Borház
Volt Császári Birtokközpont és Pince- Sz
őlészeti és Borászati Kutatóintézet
Terrapolis
 – Kert és Asztal


További részletek, infok:

Tehát a naptárakba beírni: április 26-28: Tarcali Tavasz – Bűbájos hétvége

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.