Egy korty bor, egy korty jazz

Egy korty bor, egy korty jazz

Minden hónap elején utána szoktam nézni, hogy mik lesznek azok a boros programok, amiket semmiképpen nem szeretnék kihagyni. Októberben is lesz néhány ilyen, de a legjobban talán a 25-i Glass of Jazz-t várom – a Cult in Glassos srácoknak már több rendezvényén jártam, de ez a kedvencem. Igazi ínyenceknek való program minden tekintetben. Milyen gyakran jártok a Gereben Zita quintet koncertjére úgy, hogy előtte-közben-utána jó borokat kóstolgattok? Na ugye!

 

 

Szeretem az igényes zenét, de nem leszek álszent: a boros felhozatal még jobban érdekel. Lesznek olyan borászatok is, amiket ismerek, de ezen a rendezvényen az is jó, hogy mindig vannak felfedeznivaló kis pincék, és remélem, most is találok új kedvenceket. Végig pörgettem a kiállítókat, szerintem elég szuper estének nézünk elébe!

 

 

Itt lesz például az erdélyi Recas. Zseniális a feketeleánykájuk, azt semmiképpen ne hagyjátok ki! De ha egy könnyedebb fehérrel kezdenétek az estét, akkor a sauvignon blanc lesz a nyerő. Újvilági stílus (gondolom, az ausztrál főborásznak köszönhető), nekem nagyon bejön. Mármint a bor, a főborászt nem ismerem.

Aztán lesznek ám fantázianeves borok is, amikre teljesen rá vagyok kattanva, és komplett borkóstolókat szoktam ezekre építeni. A Villányi borvidékről Joó Tamás jön, akinek olyan borai vannak, mint a Joóreménység vagy a Joóbarátság – nyilván alig várom, hogy leteszteljem, és még az is lehet, hogy hamarosan az egyik kóstolómon is felbukkan valamelyik. A Hauzer Bormanufaktúrának meg van Későbánata – reméljük, csak borban -, talán ezt is elhozzák a Glass of Jazz-re.

 

 

A Vabrik pincészet az egyik vörösborát Háromlábú kutyának nevezte el – én már ismerem a sztoriját, de ha eljöttök, biztos nektek is elmesélik! És itt lesz a Birkás Bor- és Pálinkaház is, akiknek szeretném újra kóstolni a boraikat, mert az első (és eddig egyetlen) találkozásunkkor kellemes meglepetést okoztak.

A pannonhalmi Herold pince nekem csak újat tud mutatni – nem csak borokban, de a borvidékről is biztosan tudnak olyat mesélni, amivel nem vagyok képben. A Várszegi Pincészetnek is csak a fiatal borászáról olvastam eddig, de kb annyit tudok róluk, hogy Budafokon van a pince. Alig várom már, hogy találkozzak velük!

 

 

Be kell vallanom, a borok mellett van egy másik gyengém: az édességek. Ezért is szeretem a Glass of Jazz-t, mert mindig van valami desszert is… most éppen a Bolka Bonbon, akiket falatnyi macaronjairól és bonbonjairól ismerhetünk. Kíváncsi vagyok, hogy vajon most mivel készülnek?

Egy pohár bor, egy jó jazz koncert… tökéletes párosítás. Én biztosan ott leszek! Találkozunk?

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.