Cuki címkék a Bolyki borokon

Egyik barátnőm a múltkor feldobta, hogy igazán tarthatnék egy cuki címkés kóstolót olyan borokkal, amiknek a címkéjén cuki rajzok vannak. Ha lesz ilyen, akkor biztos, hogy Bolyki bor mindenképpen lesz a sorban, már csak az a kérdés, hogy melyik, mert a címkéket nézegetve egyik cukibb, mint a másik.

Az egri Bolyki Jani nevét a “Hazug Mókus”-nál jegyeztem meg – ki az az ember, aki ilyen nevet ad egy bornak?! Akkor még nem tudtam, hogy volt “Pocok a szántásban” meg “A bor, ami megváltoztatta a légiközlekedés jövőjét” elnevezésű bora is… Meg azt sem, hogy egyidősek vagyunk, és ő is imádja a diós palacsintát, pedig ezekből már igazán tudhattam volna, hogy biztosan jó borokat készít 🙂 Aztán kb két éve kóstoltam egy gyümölcsösebb bikavért tőle, ami után kíváncsi lettem a többire is, és eddig nem csalódtam.
Bírom a lazaságot meg az elvont dolgokat, talán ezért is vagyok most oda annyira a Bolyki borok új ruhájáért. A napokban egy sajtóbemutatón mindegyiket megmutatták, egyébként a borokon fokozatosan cserélődnek a címkék, és jövő év végére az összes palack átöltözik. A szürreális képi világot tradicionális mesefigurákkal jeleníti meg Ipacs Géza grafikus, aki jónéhány magyar borásznak tervezett már boroscímkéket, de az utóbbi időben engem ezek kaptak el legjobban. A hátteret az ikonikus kőfejtő adja, ahol a pince található, az előtérben meg például egy koronás víziló bébi ül egy zebra hátán. Azt hiszem, nem ez a legszokványosabb címke egy palack királyleánykán.
A kézzel készített rajzok viszont tényleg olyanok, mint egy csodaszép mesekönyvben – ez is jól passzol egyébként a borászhoz, akinek hamarosan megszületik a negyedik gyermeke, és a hétgyermekes grafikus is jónéhány mesekönyvet tartott a kezében az elmúlt években.
Megjelent egy kis füzetke is, amiben az Ördöngős Nyúl mesél Bolyki Janiról, a birtokról, meg a borokról, mert bizony mindegyiknek van saját története. Nem csodálnám, ha a Bolyki csemeték ezt lapozgatnák lefekvés előtt, tényleg meseszép rajzok vannak benne! Hogy a világ folyását megértik-e belőle, abban mondjuk nem vagyok biztos, igaz, utóbbival kapcsolatban nekem a Piroska és Farkasnál is vannak kétségeim…
Ja, azt említettem már, hogy ráadásul a borok is jók? 🙂 Szóval keressétek és szeressétek az új, elborult mesevilágot idéző címkéjű borokat a könnyed, gyöngyöző “Cucc”-tól a komolyabb cuccokig. És zárszóként egy idézet a füzetből: “igyál szépen, a hold túl messze van ahhoz, hogy ne igyál.”
fotók: saját és Wineglass Communication



1 thought on “Cuki címkék a Bolyki borokon”

  • Szerintem is meseszépek a címkék, még az idősebbeket is elvarázsolja. Meglátva az állatkákat, élethű rajzaikat engem is feldobott. Nem vagyok borszakértő, még csak borivó sem, mégis több palackkal vásároltam. Tervezgetve, hogy ki milyet kap Karácsonyra esetleg egy üvegecske még Mikulásra is jól jön. Köszönjük a pincészetnek -újszerű, magával ragadó.! Lehet, hogy néhány közismert “gyomnövényért” is vásárolnák az emberek. !Köszönet érte még egyszer! Nagyon sok kitartást és egészséget kívánok további munkájukhoz.! Szné SKati

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.