100% jazz és bor

100% jazz és bor
Jazz és bor – igazán jó kombináció. Tavaly Fábián Juli énekelt erről a Paloznaki Jazzpiknik himnuszának írt Jazz&Wine című számában. Idén sajnos ő már nem lehet ott Paloznakon, de egy színpad az ő nevét fogja viselni, és egészen biztos vagyok benne, hogy valahol az éjszakában fel fog csendülni ez a csupa élet szám is.
Jazz és bor – ez vár ránk augusztus első hétvégéjén Paloznakon, és én már alig várom, hogy ismét a csillagos ég alatt bontsuk a 100% Balaton palackokat. Ez nekem valahogy összetartozik, napközben Balaton, késő délutántól meg a jazzpiknik és a 100% Balaton. A bor 100% Homola, és ez a pincészet rendezi a fesztivált, így ilyenkor szerintem kihagyhatatlan. Délután a nagy melegben fröccsnek, este meg már magában is jól csúszik.
De jól fog csúszni a többi bor is a környék legjobb borászaitól. Itt lesz a csopaki Szent Donát Pincészet, a Jásdi Pincészet, a Figula Pincészet meg a Söptei Pincészet is, úgyhogy szerintem felejtsétek el, hogy csak fröccsözni fogtok, mert ilyen jó borokat tisztán kihagyni vétek.
Tavaly az év legmelegebb napjai voltak a jazzpiknikkel egyidőben, így három napig csak nézegettem, hogy van itt édes bor is, méghozzá Homonna Attila Édeshármasa, furmintból, Erdőbényéről, de ilyen melegben ritkán iszunk édes bort. A harmadik este aztán megkóstoltam – és idén sem fogom kihagyni, mert annyira jó! Ha ott lesztek, szerintem ti se hagyjátok ki!
Jazz és bor – augusztus 2-3-4, Paloznak. Csak ennyit kell megjegyezni, aztán csak ússzatok az árral, jó lesz!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.