Borudvar Kapolcson

Borudvar Kapolcson

Innál egy jó bort a Rebecca Ferguson koncert előtt? Egy jó levezetésre vágysz a Random Trip után? Sok év után épp Kapolcson futottál össze a gimis haveroddal, és beszélgetnétek egyet egy fröccs mellett? A Borudvarban a helyed!

Pénteken délután kezdődtek a programok a Művészetek Völgye fesztiválon, és aznap délután Kapolcson sétálgatva a vidám, laza, közvetlen szavak kavarogtak a fejemben. Pont azok, amik a Borudvarba lépve is eszembe jutottak – mert ugye azt sejtetted, hogy most is a borokról fogok írni? 🙂 A zenei felhozatal és az egyéb művészeti programok tekintetében az előző években fantasztikus fejlődésen ment keresztül a fesztivál – gondoltad volna pár éve, hogy mondjuk a De Phazz lép fel Kapolcson? Na ugye! Enni is igen jókat lehet, kézműves termékek tekintetében meg aztán tényleg utolérhetetlen a fesztivál. Viszont a borkínálattal sokaknak volt problémája. Mármint eddig. De most a Király udvarban egy olyan klassz kis Borudvar van, hogy egyszerűen muszáj megnézned, és garantálom, hogy egy darabig nem is akarsz onnan eljönni. Szerencsére van egy csomó szék, meg sörpad, meg babzsák, meg mindenféle ülőalkalmatosság, meg a Nagyon Balatonosoknak köszönhetően telefontöltésre is van lehetőség. És ami a legjobb: nagyon jó borok vannak!
Ha Gombóc Artúr történetesen a borokért lenne oda, akkor valami ilyesmi felsorolást hallhatnánk tőle: szeretem a fehérbort, a rozé bort, a vörösbort, a száraz bort, az édes bort, a gyöngyöző bort, a könnyedebb bort, a testesebb bort… és a legszebb, hogy itt mindegyiket találna!
Aki még csak ismerkedik a borokkal, vagy a nyári melegben valami könnyedebbet keres, az biztosan szeretni fogja a Laposa Friss-t, vagy az Illatost, ami ottonel muskotály, zenit és nektár házasítása – azért azt nem mondanám, hogy egy tucat kezdő bor! Persze egy jó rizlingért vagy szürkebarátért is érdemes felkeresni a bódéjukat, bónuszként meg szuperjó zene szól a srácoknál!
A Pántlika pincészet repertoárjából biztos, hogy mindenki talál kedvére valót. Van náluk könnyedebb meg testesebb fehér, van vörös, van édes… De micsoda édes! Ha jót akarsz, ezt a késői szüretelésű sárgamuskotályt nem hagyod ki!
Ha a villányi borokat ismered, a Vylyan pincéről már biztosan hallottál. Az első, amivel engem itt megvettek, az a fröccspohár, ami a Boszorkány és a Kakas borukhoz készült – nyilván vettem itthonra is… Igyál egy jó Szélkakast vagy Kakastaréjt délután, de este mindenképpen vissza kell jönnöd egy komolyabb vörösre!
Ja, és van RedY is, amit már korábban is dicsértem, ha még nem kóstoltad, akkor épp itt az ideje! A színes kártyákat meg majdnem kifelejtettem… Nem lövöm le a poént, de hidd el, nem bánod meg, ha leveszel egyet közülük és követed az instrukiókat!
Az udvar felső bejáratánál az ászár-neszmélyi Bősze Pince borait kóstolhatjátok meg. Jó kis ásványos fehérek főleg, de van rozé meg vörös is. Nyilván egy ritka fajtás küvére kattantam rá először – a Kövecsesben Viktória gyöngye, zengő és nektár van, és nekem nagyon tetszett.
Ha meg egy Kvaterkával kvaterkáznátok, itt az is lehetséges!
Ugye nem kell több érv, hogy megnézd a Borudvart Kapolcson? Csak aztán le ne késd a következő koncertet!  😉



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.