Bor Beszél Belőled a VOLT-on – avagy találkozzunk a Borfaluban!

Bor Beszél Belőled a VOLT-on  –  avagy találkozzunk a Borfaluban!
Mindjárt vége a júniusnak, ami egyet jelent azzal, hogy mindjárt itt a VOLT fesztivááááál! Említettem már, hogy 2000 óta mindegyiken ott voltam?:) Így persze a Borfalut is első pillanattól szerettem, az valahogy mindig a fesztiválon belül egy külön kis színfolt volt, egy fix találkozó pont, mindenkinek elég volt csak annyit mondani, hogy “koncert után találkozzunk a Borfaluban!“, és nem kellett folyamatosan a telefont bámulni, mindenki tudta, hogy hová menjen. Mostmár vannak ott koncertek is (de még milyen jó koncertek!), viszont eleinte csak borosok voltak.
Az alap koncepció kezdetektől ugyanaz: kizárólag soproni borászok borait lehet itt kapni, és ez így van jól, ha már itt vagyunk egy borvidék kellős közepén, akkor ismerjük meg a boraikat, a borászaikat. Vannak fix pontok – például évek óta mindig a Kocsis Mikinél egy zenit fröccsel indul a buli 🙂 , ráadásul én itt ismertem meg ezt a fajtát, szerintem szuperjók a soproni zenitek.
És fix még a délutáni beszélgetős borkóstoló, a zseniális elnevezésű “Bor beszél belőled” Putz Attila vezetésével. (Vele meg akkoriban dolgoztam együtt a Z+ tévénél, amikor elkezdtem a VOLTra járni. De ez egy másik történet:))
Szóval a sztori lényege: minden délután 13 és 14 óra között van egy ismert vendég, illetve egy helyi borász, és miközben Attilával beszélgetnek, tartanak egy komplett borkóstolót is. Bár nem a fesztivál területén szoktam lakni, azért minden évben legalább egy ilyenre elmegyek, mert nagyon jó hangulatú délutáni program ez!
Ha ott lesztek, szerintem érdemes megnézni, és össze is szedtem nektek, hogy mire számíthattok:
Szerdán Fodor Imre, az M2 Petőfi tv műsorvezetője lesz a vendég, és Orosz Csaba kóstoltatja a borait a Linzer-Orosz pincétől. Szánom-bánom bűnöm, de róluk nem sokat tudok.
Csütörtökön Réz András esztéta mellett Taschner Kurt boraival is megismerkedhettek. Ő ráadásul a Borfalu borászati koordinátora, és pezsgőtől fehér boron át a vörösekig mindene van. Egy ritka fajták kóstolóján például az ő korai piros veltelinijét is kóstoltuk, aki ott volt, emlékezhet rá.
A pénteki vendég Köllő Babett színésznő és luxusfeleség, a borász pedig Molnár Tibor a Vincellér borászattól. Néhányan már találkozhattatok a kóstolóimon Vincellér Zenittel, az egyik kedvenc könnyed nyitóborom, szerintem nagyon szuper!
Szombaton pedig Nagy Alekosszal találkozhattok, meg Kocsis Mikivel és a boraival. Tudjátok, akinek a zenit fröccsével indul a buli!:)
Tehát találkozzunk a Borfaluban koncert előtt, után, közben… Ja, mert olyan koncertek vannak ott, mint mondjuk a Budapest Bár, Pál Utcai Fiúk, Random Trip, Ocho Macho, Európa Kiadó, Elefánt… Utána meg mindig hajnalig táncolós retro buli. Ugye tudod, hol a helyed?:)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.